HEM         OM OSS         PRODUKTER         BESTÄLLNING         KÖPVILLKOR
KALENDER         RECEPT         VÅRA DJUR         FOTOALBUM         KONTAKT
Lammlådor, charkvaror, nötlåda, lammburgare, lammgrillare m.m. | Ekologiskt lammkött av högsta kvalitet
 
PRODUKTINFORMATION
 
 
LAMMLÅDOR
Nedan ser du våra styckningsalternativ. Du kan klicka på länkarna nedan för att se en större bild av vad som ingår i styckningen eller hur det ser ut packat och klart.
 
Våra lamm är alltid till hälften av rasen Texel. Texelrasen är en köttras som är specialiserad för att ge ett bra kött. Det är väl marmorerat, mört och välsmakande. Vi transporterar själva djuren den korta sträckan till det lokala lammslakteriet. Lammen tas om hand samma dag och slaktas. Detta ger lugna och stressfria djur vilket är grunden till en hög köttkvalitet. Köttet hängmöras på traditionellt vis för att nå upp till de höga krav vi har på vårt kött.

Efter hängmörningen styckas slaktkroppen enligt det styckningsalternativ som du valt. Köttet vacuumförpackas märks och läggs i en låda.

Priserna är alltid per kilo lammkött, alltså betalar du precis för så många kilon som finns i din låda. Vikterna varierar och vad just din lammlåda väger och kommer att kosta vet vi när vi kör ut dem, eftersom de är helt färskstyckade vid leverans.